Cuti Gawai sudah abih

Saturday, June 7, 2014
I love traveling but hate waiting..huhu



Sabar itu separuh dari iman qis

Selangkah ke Auckland

Thursday, May 29, 2014
Diam tak diam, rupanya dah berbulan-bulan aku tak update blog.

Alhamdulillah aku nak share satu berita baik,

My application untuk Pascamara 2014 dah diluluskan. 


Loan dah approve, sekarang tinggal untuk confirmation tempat untuk study master.

First choice aku adalah University of Auckland, New Zealand and second is University of Adelaide, Australia since kedua-dua tersenarai dalam ranking universiti course mathematics terbaik dunia. 

Masa interview ramai yang memilih university area UK. Mungkin course mereka lebih banyak di tawarkan di negara ini kot.

Banyak yang perlu aku lakukan untuk ke belajar ke sana, tapi seperti pepatah 'no pain no gain'.
Lagipun dah 5 tahun bekerja dalam bidang pendidikan mungkin dah tiba masanya untuk berehat tetapi dalam bentuk yang bermanfaat. A new journey begin.

Steps yang perlu aku lalui sekarang adalah :

1) Application untuk dapatkan unconditional offer letter dari U yang aku minta.

2) Exam IELTS tapi sekarang aku tengah usahakan untuk waiving exam @ tak perlu ambil exam yang hargaya -+RM600 since first degree kat UTM dulu medium instruction adalah english.

3) Kursus BTN

4) Applying student VISA

5) Medical Checkup

6) Surat cuti belajar / berhenti kerja - bye bye my student

7) Submit documentation pada MARA

8) Applying student VISA

9) Beli tiket flight


Doakan semoga segala-galanya dipermudahkan. Amin.

" If you can dream it, you can do it ".




Trip Kota Kinabalu

Thursday, February 6, 2014
Here we go K.K,
Tercapai di akal mu...akhirnya bumi Gunung Kinabalu ku jajahi..

Sebelum ni pernah juga sampai K.K tapi just transit je flight dari KLIA ke KKIA then terus ke Lahad Datu naik fockker..time tu abah & mak kena transfer ke Lahad Datu masa form 5 dulu. Sempat juga merasa transit 3 flight dalam satu hari.

Ok back to this trip..sebenarnya trip ni unplanned. Last minute tukar pengiring, jadi rezeki jangan di tolak orang kata.

Our trip start pada 29hb Jan flight jam 6.10am. Flight murah confirm lah Airasia. Tapi katanya MasWings lagi murah. Xpe next time boleh survey. Sampai KKIA around 7.30 am then trus ada van yang pick up kami, hantar barang ke hotel then terus ke Kolej di Sabah.

Hari Pertama

First day banyak dihabiskan di Kolej ini since bagi peluang pada student ramah mesra sesama kawan berlainan branch. Petangnya terus bergerak ke Tanjung Aru untuk aktiviti sukaneka. Kesian tengok kat students yang memang kepenatan tapi nampak mereka enjoy sukaneka ni. Around 5pm kami pn check in hotel, makan, rehat dan tidur. ZZzzzz.

Nanti sambung balik taip naa...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...