It's a New Life - Sarawakian

Friday, December 27, 2013




TaDa...

Lamanya tak menulis..
Semenjak transfer tempat baru ni terus aku lupa tentang blog sendiri..kesian blog...

Ya!

Aku telah meninggalkan kota metropolitan KL..
Dan sekarang aku di Kuching, Sarawak..
Haha gila kan..orang lain minta transfer dalam semenanjung..aku boleh mintak fly ke Sarawak..
But Alhamdulillah dipermudahkan..1 month application all accepted...right place right time right person...

The reason why i transfered......it's about family matter..hehe...nak cerita lebih2 panjang pulak kang cerita..yang penting i live with my family right now..lastly my wish come true..setelah berjauhan dengan family sejak dari tingkatan satu...


Back to working life.......


The working routine here very2 rushing and no word for 'ngular'...hehe

Hari ni je boleh sebab minggu ni student cuti for krismas..No Class..Marking pun dah siap...tinggal nak siapkan marking kuiz dan assignment je...And aku pn dah jadi lecturer biasa tak macam dulu more too documentation..jadi redha je lah kerja2 mengajar ni..nama pun pendidik..i love teaching...

Ermm...


Kadang2 sedih jugak bila terpaksa tinggalkan kwn2 yang rapat kat KL..tp tak semua benda kita boleh dapat dalam satu masa..dulu balik kerja lepak mamak ngn kawan2..sekarang terus balik rumah..tp yg bestnyer makanan terbaik sbb mak yang masak..


And about my love story @ my coming spouse..

It's can be called complicated relationship...
Kawan2 ramai yang dah jinjang pelamin..tipulah kalau tak rasa sedih..
Tapi...
Biarlah masa yang menentukan..And always think that 'aturan Allah yang terhebat'..
We as a muslim only can pray the best for us...

Pray for me, family, friends and my coming spouse too ya ;) 




0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...