Life = Oreo

Monday, December 31, 2012
Cuba tengok biskut oreo. Ada lapisan atas, bawah dan inti. Lately aku rasa my position kat opis dah macam inti oreo. Ditengah-tengah. Lapisan atas=management, lapisan bawah=staff yang perlu dijaga. We, 3 of us dah jadi inti. Management nak macam2. Unfortunately yang lapisan bawah banyak betul kerenah. Kadang-kadang rasa tersepit. Nak lari pun ada. Tapi it's call pengecut kalau mengalah macam tu je. Hopefully sesiapa yang baca rintihan blog aku ni boleh faham situasi orang atasan macam mana (walaupun aku tak lah berapa atas pun). Apa yang disuruh oleh orang lapisan atas mesti ada reasonnya. Do it. Jangan complain dulu kata tak boleh buat sebab rasa akan menyusahkan diri kita. Orang yang memberi arahan ni bukan suka2 nak bagi kat korang. Dia tahu korang boleh buat sebab tu dia bagi peluang ni pada korang. Try dulu, kalau tak cuba, kita tak tahu sejauh mana kemampuan kita.  

Cuba fikirkan kalaulah kita semua masih diberikan rezeki untuk bekerja makan gaji 10 tahun lagi, adakah kita masih nak environment n position still sama macam hari ni. Confirm tak kan. Sekarang  ni pun mesti kita dah rasa boring hadap benda yang sama-sama hari2. So, beri peluang pada diri untuk tonjolkan kemampuan untuk diberikan tanggungjawab. InsyaAllah 10 tahun akan datang kita akan berada ditempat yang pasti kita tak pernah fikirkan dan confirm lebih baik dari hari ini. (ingatan buat diri sendiri juga)

Have a nice day. 
Allah jadikan akal untuk kita berfikir mana yang baik mana buruk. Berfikirlah secara rasional dan tunjukkanlah kematangan serta jangan terlalu ikutkan emosi...

3 comments:

Anonymous said...

Excellent post. I was checking continuously this blog and I'm impressed! Extremely useful info specially the final part :) I care for such info a lot. I was looking for this certain info for a long time. Thank you and best of luck.

Feel free to visit my web-site: tvlinks

Anonymous said...

Hello, i think that i saw you visited my weblog thus
i came to go back the favor?.I am attempting to to
find issues to improve my site!I suppose its ok to use some
of your concepts!!

My web site www.flatstomachguide.net

Anonymous said...

Magnificent beat ! I would like to apprentice
while you amend your web site, how could i subscribe for a blog website?
The account helped me a acceptable deal. I had been a
little bit acquainted of this your broadcast provided bright clear idea

My web blog flatstomachguide

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...