Hyatt Teluk Cempedak

Sunday, November 11, 2012
Muahhaaa....
Tension tak tension, 
Vacation tetap vacation,

Tengah serabut2 ni memang the best solution is go for holiday,
Bila abah tanya nak ikut tak pergi Kuantan,
Tanpa kata tidak terus aku setuju,
Bab jalan2 ni aku memang No 1,
Hyatt Regency Kuantan, Teluk Cempedak..(0_0)

Cantik tak...pool plus laut...

Cak!!!

Terjun jap lagi


Nak kata anak manja tak juga, maybe aku anak sulung & the only daughter,
Sebab tu mak & abah selalu ajak aku jalan2,
Sambil2 tu boleh aku jaga adik2 aku yang dah besar tp boleh tahan lah manja,



Kanak-kanak riang

Cuma yang tak bestnyer nama je gah Hyatt ni, tapi bilik ntah apa2..Peti ais tak bercuci, bilik berbau  & paling2 tak best toilet xde kunci. Terpaksa sorang2 jadi pak guard depan pintu ambik nombor...Tapi service & staff very2 nice tak lokek dgn senyuman...Cair jap hati kitaorg...

Anyway this is first day kat sini.

Petang tadi sempat jugak main bola sepak & bola tampar pantai. Tak pasal2 kitaorg dpt kawan baru especially Mirul. Bedal je main ngan dorang.

 Malam ni nak pi makan kat Tanjung Lumpur makan LaLa bakar. HaHaHa...

And esok pagi2 dah kena balik KL naik bas, malas nak drive coz Double2 Big big Bos nak jumpa semua staff...huhuhuhuhuhuhuhu.....arghhhh..again....malas dah nak fikir... yang penting nak enjoy hari ni...





Keluar mulut buaya, Masuk mulut naga

Saturday, November 10, 2012
Speechless,
Terkejut, tak sangat sebab dah ada bau2,
Tapi tak pandai nangis bab2 ni,
Pening2,
Berdenyut2 kepala fikir,

Malas nak fikir,
Tapi tetap fikir,
Tak boleh nak tidur,
Adoi apa nak buat ni,
Badan penat,
Masa depan macam mana,
Nak buat jahat boleh je,
Tapi...arghhh....banyaknyer benda nak fikir...
Belum kahwin lagi,
Belum ada anak lagi,
Baru Hal Kerja,

Come on Balkhis,
Life must Go On...

ARRRRGGHHHHHH....


I have to be STRONG, others need me

Friday, November 9, 2012
“you never know how strong you are... until being strong is the only choice you have.” 

Yes...i love this quotes,
I have to be strong in front of my friends,

Maybe reason mereka jadi begitu disebabkan benda yang remeh,
Tapi mungkin tidak bagi mereka,
Dan mungkin juga aku tak pernah laluinya,
Yes, definitely no experience,
But somehow i learn from others.

But i try the best to be a good friends,
Listen, Advisor, buat lawak,
Hopefully, Ya Allah lancarkan perjalanan hidupku,
Semoga perkara-perkara ini tidak berlaku padaku,
Dan, sahabat-sahabatku dapat laluinya.


I wish Dol Jin(Gentlemen Dignity) always here next to me...


Snokelling @ Redang Island

Tuesday, November 6, 2012
Best moment to remember...29-31 Jun 2012...

We just stay here Redang Lagoon


Kami berlima, aku, haifa, huda (adik haifa) dan 2 kawan haifa siti & aida  sampai di jeti Shah Bandar jam 9.00 pagi since the next feri jam 10.00 pagi. Tapi rupa2 nya ada miscommunication sikit dengan pihak resort. Tapi aku dah lupa sebenarnya masalahnya sebab dah 5 bulan benda ni berlaku. Tapi kalau ikutkan memang management feri dengan management resort area sana macam tak berapa 'ngam'.  


Perjalanan dari Jeti ShahBandar (sebelah Pasar Payang) ke Pulau Redang mengambil masa dalam 1 jam lebih. Tapi rupa-rupanya feri yang kitaorang naik tak terus ke resort yang kitaorang duduk. Feri ni just berhenti dekat jeti kampung then kitaorang kena tunggu another 'tongkang pecah' ambil kitaorang. Totally memang the real tongkang pecah sebab ferinya memang dah buruk and xde dinding + safe jacket. 


First feri full aircond skali yang second memang open air. 

Kata orang kalau tak cuba mana nak tahu. Bedal je naik. Kecut jugak perut bila dah gerak tapi aku tengok kawan2 aku yang lain relax je (sebab engineer dorang ni, hati kental sikit). 



1.00 pm sampai sudah Pulau Redang - putih giler pasir


Makanan terbaik sebab dah lapoor
After sampai je kat Redang Lagoon, terus check in, letak barang and terkam makanan lunch yang dah disediakan. Rupanya time tu memang penuh tempat duduk since kitaorang sampai lewat sebab naik second trip ferry.


Tempat makan - ala2 kampung style versi survivor







Us - 5 gadis
Itinerari Hari Pertama

Day 1
AM
0900 • Ferry ride from Shahbandar Jetty or Merang Jetty, Kuala Terengganu to Redang Island
PM
1200 • Check-In
1230 • Lunch
1430 • Snorkelling
1630 • Afternoon Tea & free and easy
1900 • Dinner/BBQ

Hari Kedua



Day 2
AM
0730 • Breakfast
0930 • Snorkelling trip to Marine Park and/or visit the architecture fishing village

PM
1230 • Lunch
1430 • Snorkelling
1630 • Afternoon Tea & at leisure
1900 • Dinner/BBQ


Hari Ketiga



Day 3
AM
0700 • Breakfast
0930 • Check-Out
1030 • Ferry ride from Redang Island to Shahbandar Jetty or Merang Jetty, Kuala Terengganu


Apa macam dah tengok itinenari memang totally snorkelling hold day. Burn, no sun block. Baru rock. Hehe. Takut satu je jelly fish and ikan jerung. Huhu. Nasib baik xde. 


Rindu pasir kat sini


Ikan berenang depan mata


Ni lah untung kalau holiday semua perempuan. Nak tau kenapa...rahsia..hehe


Lastly dapat jugak satu gambar cun snap dalam air. Nasib baik CT bwk camera.


Sebelum ni memang aku ni agak takut ngan air laut and kawasan yang memang tak tercecah di kaki. Tapi bila dah sampai kat sini automatik jadi berani sebab dah bayar2 mahal dan bukan senang nak pergi lagi. Memang satu pengalaman super2 memoriable. Kalau ada peluang nak snorkelling lagi confirm aku volunteer nak pergi and lagi best pergi tempat yang lain dari yang lain.


Malam ni nak layan Gentlemen Dignity...Ooo...Yeah..

I'm Back ;)

Monday, November 5, 2012
Tetiba je malam ni nak aktifkan blog balik. Rindu nak menaip kot..haha...anyway banyak gak benda menarik yang berlaku sepanjang proses 'hybernate blogging' ni..hehe..

Antaranya snorkelling kat Pulau Redang, caving kat Gua Batu Maloi, explorace kat Putrajaya, Family Day kat PD and last semalam jalan2 kat I-City Snow Walk. 
Apa2 pun malam ni macam malas nak tulis panjang2 sebab esok dah start semester baru and dah tak sabar nak jumpa students baru esok. Hopefully batch yang ni pun sama macam sebelum2 ni..Amin..

Ok Nanite..

Gambar dalam Iglu Snow Walk I-City
Every single day, no matter who you meet in the day - friends, family, work colleagues, strangers - give joy to them. Give a smile or a compliment or kind words or kind actions, but give joy! Do your best to make sure that every single person you meet has a better day because they saw you. This might sound like it is not connected with you and your life, but believe me it is inseparably connected through cosmic law.

As you give joy to every person you meet, you bring joy to YOU. The more you can give joy to others, the more you will bring the joy back to you.

May Allah be with you :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...