ETS - my journey from KL to sungkai

Wednesday, July 27, 2011
ETS train Ipoh-KL-Seremban route
Yeah!!


Dapat balik kampung. Seronoknya. Melepaskan bebanan kerja. Hilangkan penat berfikir.


Hari ni balik kampung dengan ETS KTM. Malas nak drive. Lagipun dah hujung-hujung bulan  ni poket dah makin kosong.hehehe. 












ETS ni merupakan keretapi laju KL-Ipoh mula beroperasi September 2009 menggunakan tenaga elektik. Nama pun Electricity Train Systems (ETS) . 


Sekarang ada juga servis ETS Ipoh-Klia. Best servis dalam ni. Nak buka laptop pun boleh dan perlu risau kalau bateri habis sebab ada plug disediakan dibawah tempat duduk penumpang. Makanan pun ada dijual. Macam kat dalam Air asia pun ada.


Cuma time nak beli tiket kat kaunter je kakak jaga tu tak berapa ok. Salah sebut je sikit nak marah-marah dah. Kena complain ni.




ETS ni ada 3 jenis iaitu Silver, Gold  & Platinum. Ianya berbeza mengikut destinasi. Boleh tengok di jadual bawah ni :


Ticket Fare
North Bound Schedule
South Bound Schedule


Untuk nak tahu lebih lanjut tentang perkhidmatan ETS ni bolehlah klik kat sini ETS train.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...