Please Let Me Go to NetherLAND

Sunday, June 19, 2011


Seronoknya kalau dapat jalan-jalan ke luar negara. Cemburu tengok kawan-kawan yang dapat belajar luar negara dulu. Dapat belajar sambil jalan-jalan. Dublin, Ireland, Jepun, UK. Ishh. Dulu ada peluang nak ke Australia lepas SPM tapi time interview rezeki tak ada. Terpaksalah sekarang ni melabur duit sikit-sikit buat bekalan melancong masa akan datang. 


Kalaulah ada RM50,000 dalam tangan negara yang sangat-sangat nak pergi semestinya Netherlands (Belanda). Ada juga panggil Holland.  Merupakan salah satu negara benua Eropah dan Carribbean. Bangsanya dipanggil Dutch. Ingat tak susu Dutch Lady. Macam tu lah orangnya.





Ni pula tentang peta Netherland. Bersebelahan dengan Belgium disebelah selatan dan Jerman disebelah barat.


Peta Netherland
 Ni pula trademark Netherland, kincir air & kincir angin. Di Netherland mereka memanggilnya wind' holland.



Wind' Holland
Di bawah ni pula, gambar di kawasan pekan Breda. Sejuk dan mendamaikan.


Breda Road in Town
Breda's river
 Last but not least, mesti lah kebun-kebun bunganya yang cantik.


Tulips Field


Biking in flower field
Pakaian orang tradisi orang Dutch macam kat bawah ni. Tapi mesti masa-masa tertentu je mereka pakai macam di Malaysia juga.


Dutch costume


Bila dah tengok gambar-gambar dan dah post kat blog berkobar-kobar pula rasa nak ke Holland ni. Wish me luck and hope my dream will come true ye kawan-kawan.


http://www.holland.com/global/

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...